Houten vloeren

Houten vloeren zijn er in verschillende houtsoorten en in diversen uitvoeringen.
Zodat ze in elk interieur toepasbaar zijn. Van eiken tot afzelia, van stroken tot patronen, zoals visgraat en van massief tot meerlaags parket. Rosa parket heeft hier een ruime keuze in. Wij helpen u in een persoonlijk gesprek de juiste vloer samen te stellen, passend bij uw woonwensen.

Rosa Parket geolied
Rosa Parket geolied

De term parketvloeren wordt doorgaans gebruikt als het over ambachtelijk gelegde traditionele houten vloeren gaat. De zogeheten tapis vloeren. Deze vloeren worden plankje voor plankje gelegd. Dit gebeurt meestal op een spaanplaat of mozaïek ondervloer. De planken worden gelijmd en vernageld in de ondervloer. Vervolgens wordt de vloer geschuurd en behandeld met de afwerking naar keuze. De dikte van deze planken is 6 of 9 mm massief hout. Met deze vloeren haalt u een ambachtelijk stukje vakmanschap in huis. Een tapis vloer kan meerdere malen geschuurd worden, waardoor deze vloeren een lange levensduur hebben. Tapis vloeren kunnen gelegd worden in smalle of juist brede delen. In patronen zoals Hongaarse punt of in visgraat, al dan niet met een band en bies om de vloer heen. Verouderd of juist met een strakke uitstraling. Tevens kunt u kiezen uit zeer veel afwerkmogelijkheden, zoals olie, lak of een combinatie van beide. Kortom er is veel mogelijk en hier adviseren wij u graag in.

Multi-planken worden tegenwoordig ook steeds meer toegepast. Deze planken bestaan uit een 4mm massief houten toplaag, welke verlijmd is op een multi-plex onderlaag. Door de samenstelling van deze planken zijn dit zeer stabiele vloeren. Deze vloeren zijn goed toepasbaar op vloerverwarming. Een multi-plank kan zowel zwevend op een ondervloer gelegd worden als vastverlijmd over de betonvloer. De planken kunnen in diversen breedtes worden geleverd van 14 tot maar liefst 28 cm breed. Er is keuze uit een ruime sortering van extra rustiek voor een landelijke uitstraling tot zeer egaal en rustig voor een moderne of klassieke look. De vloerdelen kunnen voorzien worden van een vellingkant of u kunt de delen laten roken, borstelen of verouderen. Tevens kan er een kleur olie naar keuze worden toegepast. Kortom hier zijn ook weer veel mogelijkheden.